Missie & Geschiedenis

Museum Beelden aan Zee beheert – verscholen tussen de prachtige duinen aan het Scheveningse strand – een bijzondere verzameling moderne en hedendaagse beeldhouwkunst. Dit is een verzameling die al kort na de oprichting in 1994 van groot nationaal, alsmede internationaal belang bleek te zijn. Met het tentoonstellen van de permanente collectie, en het exposeren van unieke gelegenheidsverzamelingen biedt het museum bezoekers de kans om in aanraking te komen met kunstwerken op internationaal topniveau. Hiermee probeert het museum een bijdrage te leveren aan de voorziening in de stijgende belangstelling voor beeldhouwkunst.

Sinds 2008

Museum Beelden aan Zee is een particulier museum en ontvangt geen overheidssubsidies. Wat het museum zo bijzonder maakt is dat het wordt geleid door een kleine professionele staf, dat onmisbare ondersteuning krijgt van maar liefst 185, door het museum opgeleide en gemotiveerde, partners / vrijwilligers. Daarom besloot in 2008 een groep enthousiaste museumbezoekers en gewaardeerde vrienden van museum Beelden aan Zee de handen ineen te sluiten voor extra steun aan het museum, en zo gezamenlijk nog meer invulling te kunnen geven aan hun enthousiasme voor de kunst. Uit dit initiatief is De Sculpture Club ontstaan.

sculpture-club-slider-beeld-1

De Sculpture Club biedt kunstminnaars de unieke gelegenheid om middels creatieve interactie het museum te ondersteunen, én in intiem verband gezamenlijk de liefde voor beeldhouwkunst en museum Beelden aan Zee te beleven op een prachtige locatie aan zee, en op excursies naar kunstruimten elders in Den Haag en ’t land.

Afb 1 Hede Bühl

Missie

De Sculpture Club stelt zich ten doel om in kleiner clubverband betrokkenheid te kweken voor de beeldhouwkunst. Door middel van lidmaatschappen en van de opbrengst van de tweejaarlijkse Bruikleenveiling  verleent de Sculpture Club financiële steun voor:

  • het realiseren van museale tentoonstellingen in museum Beelden aan Zee
  • de uitbreiding en het in stand houden van de vaste collectie
  • de ondersteuning van educatieve projecten in de Gipsotheek
  • Ondersteuning van de publicaties van het Sculptuur Instituut (aan het museum gelieerde wetenschappelijke afdeling)

Geïnteresseerd?

Bekijk wat uw mogelijkheden zijn voor een particulier en/of zakelijk lidmaatschap van de Sculpture Club.
Of neem direct contact op met Rosa Boon via telefoonnummer (070) 358 90 76 of mail sculptureclub@beeldenaanzee.nl