Ontstaan

Verscholen tussen de duinen aan het Scheveningse strand, beheert museum Beelden aan Zee een bijzondere verzameling moderne en hedendaagse beeldhouwkunst van nationaal en internationaal belang. Het biedt zijn bezoekers de kans om in aanraking te komen met kunstwerken van kwaliteit en zo in de stijgende belangstelling van beeldhouwkunst te voorzien.

Beelden aan Zee wil graag deze creatieve interactie delen met mensen die een speciale interesse hebben voor de beeldhouwkunst en die daarom het museum daadwerkelijk willen ondersteunen door regelmatig samen te komen in een kleiner ‘clubverband’. Om dit te verwezenlijken is er een groep ambassadeurs van het museum aangetrokken, die in de zomer van 2008 de Sculpture Club hebben opgericht.

aan tafelklkl

Inmiddels is de Sculpture Club uitgegroeid tot een gezelschap van ruim 80 actieve leden, die meerdere malen per jaar samenkomen voor een inhoudelijk interessant maar ook informeel programma. Zo zijn er regelmatig ontmoetingen met bijzondere kunstenaars die hun werk toelichten en worden er bezichtingen georganiseerd van particuliere collecties en ateliers. Tevens organiseert de Sculpture Club regelmatig naar aanleiding van een nieuwe tentoonstelling inhoudelijke avonden in het museum zelf met daarna een hapje en een drankje om ook met elkaar na te kunnen praten in een informele setting.

In 2013 was het 5 jaar geleden dat de Sculpture Club werd opgericht en vierde de club haar eerste Lustrum tijdens het Jaardiner.

Lustrumdiner2013-4