Koninklijke opening Vormidable

Koningin Máxima en koningin Mathilde van België hebben op 20 mei samen de tentoonstelling Vormidable Hedendaagse Vlaamse Beeldhouwkunst geopend op het Lange Voorhout in Den Haag. Het was een mooi zonnig begin van onze viering van twintig jaar culturele samenwerking tussen Nederland en Vlaanderen. De monumentale beelden op het Lange Voorhout zijn een onmisbare aanvulling op de Vlaamse beelden in het museum. De buiten- en de binnenlocatie van Vormidable complementeren elkaar op intrigerende wijze.

_PGP0478_Beelden aan Zee_

Het openingsprogramma begon in de Koninklijke Schouwburg, alwaar de toespraken van burgemeester Jozias van Aartsen, minister-president Geert Bourgeois en directeur van museum Beelden aan Zee Jan Teeuwisse afgewisseld werden met de muzikale noten van Pelgrim Brass. De Vlaamse acteur Jappe Claes voegde een theatrale dimensie toe met een bijzondere voordracht van een brief van Rainer Maria Rilke aan Rodin. Bij vertrek uit de Koninklijke Schouwburg deelde Leonidas overheerlijke bonbons uit aan alle aanwezige gasten.

openingnn

Vormidable werd ‘s avonds afgesloten met een Vlaams diner temidden van de kunstwerken in museum Beelden aan Zee. De catering had zichzelf overtroffen. In goede Vlaamse traditie werd gegeten, gedronken en vooral veel gelachen. Het was een zeer geslaagde dag!

 

 

About the Author:


Leave a Comment!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>