Bruikleenveiling 2015

De Bruikleenveiling verliep afgelopen woensdag uiterst voorspoedig en de sfeer was op en top! Hartelijk dank voor jullie aanwezigheid en voor jullie biedingen!

Veiling1

 

Een recordopbrengst viel museum Beelden aan Zee gisteravond ten deel, op de derde bruikleenveiling die het museum organiseerde. De 50.000 euro die werd opgehaald komt ten goede aan de tentoonstelling Picasso in Antibes. Keramiek en sculptuur 1947-1960, die in het najaar van 2016 zal worden georganiseerd. De geveilde beelden uit de collectie Beelden aan Zee, worden voor een jaar uitgeleend aan de hoogste bieders. Gisteravond gingen er onder andere beelden van Man Ray, Niki de Saint-Phalle, Auke de Vries, Botero en Jeroen Henneman onder de hamer. Zowel particulieren als bedrijven namen gisteravond deel aan de veiling. De veiling werd kosteloos uitgevoerd door veilinghuis Christie’s, met Arno Verkade als begenadigd veilingmeester. De aanwezigheid van beeldhouwers Auke de Vries en Jeroen Henneman, die over hun beelden vertelden, creëerde betrokkenheid en hierdoor werd het publiek aangemoedigd om te bieden.

 

Veiling2

Dankzij de bruikleenveiling is het mogelijk om een waardevol museaal beeld thuis of op kantoor tentoon te stellen, voor de periode van één jaar. Daarna gaan de beelden weer terug naar het museum. Het concept van de bruikleenveiling is ontwikkeld door de Sculpture Club van museum Beelden aan Zee, één van de belangrijkste steunkringen van het museum. In 2011 en 2013 werden de eerste edities van de veiling georganiseerd.

Veiling3

 

De opbrengst van de veiling van de 21 beelden is een prachtige opmaat naar de tentoonstelling Picasso in Antibes. Keramiek en sculptuur 1947-1960 die Beelden aan Zee in het najaar van 2016 organiseert in samenwerking met het Musée Picasso in Antibes. De tentoonstelling geeft een zinnenprikkelend beeld van de periode die Pablo Picasso doorbracht aan de Franse Riviera; een vitale periode uit zijn rijke oeuvre waarin hij het keramiek herontdekte en ook zijn sculpturale werk nieuw leven inblies.

 

About the Author:


Leave a Comment!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>